MAS I TORRENT DE CAN BAGES

Can Bages, queda lligat amb el Ripoll a través del torrent del mateix nom, que desemboca al riu una mica més avall de la zona del Rieral. 

A Can Bages hi ha un mas del segle XVI, forma part de la història agrícola d’aquest sector, ara mateix és l’únic element que en queda després de la urbanització del polígon. Hi ha una bassa i una mina que estàven lligats amb la història d’aquest mas que s’han enterrat amb l’urbanització. 

Just al davant (130 m) hi ha projectada la construcció d’una depuradora i a 30m les primeres naus industrials. Actualment s’estan replantejant les edificabilitats d’alguns dels sectors industrials dels polígons urbanitzats, de la mateixa manera hauriem de pensar en una possible reordenació de Can Bages aplicant criteris més respectuosos amb l’entorn i que al mateix temps poden donar més viabilitat al propi polígon. 

El torrent de Can Bages és poc valorat des del municipi, recentment amb les obres del futur polígon i del gasoducte ha quedat afectat. Caldria un estudi acurat d’aquest espai que conté elements de paisatge rellevants i riquesa ecològica per preservar-lo definitivament de futures agressions.


Mas de Can Bages abans de les obres d'urbanització

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada